Het Leerhuis.
Sinds april 2008 organiseert de Protestantse Gemeente Stede Broec gedurende het winterseizoen een aantal lezingen: de LEERHUISAVONDEN.
De avonden beginnen met een inleiding, daarna is er ruimte voor gesprek. De onderwerpen van de avonden vallen binnen het kader Religie en Cultuur en de keuze van de onderwerpen weerspiegelt de breedte van de kerk.
Met de leerhuisavonden willen we buiten de muren van ons kerkgebouw treden en laten zien dat de kerk midden in de samenleving staat en geworteld is in de huidige cultuur.
De Leerhuis-commissie hanteert de naam Cultuurgroep Stede Broec om aan te geven dat zij aktiviteiten wil organiseren die zich bevinden op het grensvlak van Kerk, Cultuur, Wetenschap en Samenleving in onze eigen lokale omgeving.
De avonden worden altijd georganiseerd in De Oude Kerk te Grootebroek en starten om 20.00 uur. De kerkzaal is open vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis, maar bij de uitgang wordt een vrijwillige bijdrage zeer op prijs gesteld. Wij kunnen daarmee deze avonden blijven organiseren.
U bent van harte welkom!
Eerdere inleiders en onderwerpen waren:
- Prof. Anton Wessels (theoloog) over Chagall en over “De gemeenschappelijke wortels van het Jodendom, Christendom en de Islam”.
- Paul Scheffer (politicoloog) naar aanleiding van de publicatie “Het land van aankomst” over de integratie problematiek in Nederland. (in samenwerking met gemeente StedeBroec)
- Prof. Hans van den Bergh (neerlandicus) over “De Bijbel als bron voor de moderne literatuur”.
- Prof. Salomon Kroonenberg (geoloog) over duurzaamheid onder de titel: “De menselijke maat”.
- Mr. Arie van Driel (advocaat) over vluchtelingenbeleid onder de titel: “Hoe gaan we om met de vreemdeling in ons midden”.
- Prof. Theo Boer (theoloog en lid van de toetsingscommissie Euthanasie) over “De ethische grenzen van de euthanasie”.